In 28 dagen van gifbelt naar tempel
Avo uit de oven

Avo uit de oven

Dit klinkt misschien heel vreemd maar het is zo lekker! Hopelijk wordt dit een van je favorieten en ga je er mee experimenteren! Hieronder ook wat ideeën voor variaties.

Benodigdheden per ontbijtje

½ avocado, zonder pit (snijd hem verticaal door, zodat je twee lange helften overhoudt)
1 ei
wat Himalaya zout of Keltisch zeezout
plakjes geitenkaas

Variaties:

Halve cherrytomaatjes
Kleine reepjes komkommer
Verse kruiden zoals bieslook

Bereiden

Verwarm de oven voor op 200-220 graden. Zet ondertussen de halve avocado in een klein schaaltje en breek het ei in het gat waar de pit zat. Het is niet erg als er wat ei overheen loopt. Doe er nu wat peper en zout overheen (naar smaak) en drapeer met de plakjes geitenkaas. Zet ongeveer 10 minuutjes in de oven, hou het wel steeds in de gaten! Wanneer de kaas goed gesmolten is, is het klaar. Als je het ei niet al te zacht wilt hebben dan zul je het wat langer moeten garen.

Een heerlijk compleet ontbijt!