In 28 dagen van gifbelt naar tempel
Aubergine uit de oven met knoflook en feta

Aubergine uit de oven met knoflook en feta

Oh, wat is deze toch lekker.. Ik heb hem net gemaakt dus de hele keuken ruikt heerlijk naar gesmolten kaas en knoflook 🙂

Dit recept komt uit het Tempelkookboek, het kookboek behorend bij In 28 dagen van gifbelt naar tempelen is erg makkelijk en super lekker.

Omdat het bijna weekend is, hier het recept!

Ingrediënten

2 aubergines
olijfolie
4 tomaten, in kleine blokjes gesneden
2 flinke handen versgehakte basilicum
5 tenen knoflook, geperst of heel fijngehakt
250 gram feta, verkruimeld
Keltisch of Himalaya zout en versgemalen peper

Bereiden

Verwarm de oven voor op 190 graden.

Snijd het kroontje van de aubergine en snijd ze in de lengte doormidden. Bak ze in een hete pan even om en om aan zodat ze iets bruin en zacht zijn.

Schraap een gedeelte uit de aubergine zodat je er wat in kunt doen. Pas op dat je de bodem er niet uit schraapt.

Meng in een kom de tomaat, knoflook, wat olijfolie, de basilicum en wat zout en peper. Schep dit mengsel vervolgens in de aubergines en maak af met de feta.

Nu lekker zo’n 40-45 minuten in de oven.

2 Responses to Aubergine uit de oven met knoflook en feta