In 28 dagen van gifbelt naar tempel
Aubergine salade/spread voor het weekend

Aubergine salade/spread voor het weekend

Heerlijk met crudités of met wat rijst, bij een salade of voor de niet detoxers, met brood. Geweldig weekend recept uit het Tempelkookboek. Geniet ervan!

Recept voor 2 à 3 personen (als snack of voorgerecht bijvoorbeeld)

Ingrediënten
• Vruchtvlees van 2 gepofte aubergines
• Blok (± 4 bij 4 cm) fetakaas
• 1 klein teentje knoflook
• Citroensap van ½ citroen
• 1 eetlepel fijngehakte peterselie
• 2 eetlepels geitenkwark
• Een scheut extra vergine olijfolie
• Verse zwarte peper uit de molen
• Zeezout of zuiver Keltisch zout

Bereiding
Pof twee aubergines in de oven. Verwarm de oven voor op 200°C. Prik wat gaatjes in de aubergines en leg deze op een rooster voor in de oven. Ze moeten er minimaal een uur in blijven, halverwege draai je ze even om. Haal ze er pas uit wanneer ze goed zacht zijn!

Sorry, comments are closed for this post.