In 28 dagen van gifbelt naar tempel
Asian detox delight met zalm

Asian detox delight met zalm

Omdat het zo mooi in de wok lag te glimmen dacht ik, dit zet ik maar even op de site 🙂

Ingrediënten

– stuk zalmfilet in blokjes (flinke hand blokjes)
– 3 bosuitjes in dunne reepjes
– 1 rode peper, zonder zaadjes, heel fijngesneden
– 1 grote teen knoflook, fijngeraspt
– 1 klein duimpje gember, fijngeraspt
– 1 limoen
– 2 flinke handjes gekookte ronde zilvervliesrijst
– sesamolie
– kokosolie of olijfolie
– glutenvrije sojasaus
– sesamzaadjes
– klein bosje fijngehakte koriander

Bereiden

Verwarm de olie in een wok, zorg dat deze goed heet is en dat je alles klaar hebt staan (fijn gesneden etc). Doe dan de bosui, knoflook, gember en rode peper erin en schep om totdat het lekker ruikt en iets zachter is geworden. Voeg dan de blokjes zalm toe en schep om totdat de zalm iets gebakken is. Giet er wat scheuten sesamolie over en blijf omscheppen. Voeg nu de rijst toe en blijf omscheppen. Je kunt het nu eventueel op smaak brengen met wat zout en peper maar is niet echt nodig. Snijd de limoen door en pers deze uit boven de pan. Schep nu nog eens om en serveer dan direct. Garneer met wat fijngehakte koriander en wat sesamzaadjes.

Past weer geweldig in het programma van In 28 dagen van gifbelt naar tempel en Tempelkookboek

Sorry, comments are closed for this post.