In 28 dagen van gifbelt naar tempel
Artisjokken blaadjes met garnalen salade

Artisjokken blaadjes met garnalen salade

Lekkere en mooie detox proof borrelhapjes (voor bij je glas water 🙂

Ingrediënten

1 artisjok
100 gram Hollandse garnalen
1 limoen
50 g zachte geitenkaas
2 el bieslooksnippers
1 el dille puntjes fijn geknipt/gesneden
houdt wat dille en peterselie achter voor decoratie
zout en peper uit de molen

Bereiden

Kook de artisjok in zout water met een dikke plak citroen (eventueel een bord op de artisjok zodat deze onder water blijft) in circa 30 minuten gaar (als je een blaadje eruit kunt trekken is de artisjok gaar) Laat hem daarna afkoelen.

Maak ondertussen de vulling. Rasp wat schil van de limoen en vermeng daarna de geitenkaas met wat limoensap en water met een garde tot het smeuïg is (zoals mayonaise) en breng op smaak met fijn geraspte limoenschil, peper, zout en de tuinkruiden. Bewaar wat verse kruiden voor garnering. Roer de garnalen er door en proef.
Vul de blaadjes met een theelepel garnalen sla en decoreer met een takje dille en/of bieslook.

De bodem van de artisjok is ook heerlijk door de/een salade en je kunt de kleine blaadjes voor iets anders gebruiken, als je dat wilt. Je hebt genoeg voor circa 20-30 blaadjes.

Je kunt de blaadjes ook vullen met een tapenade van olijven, noten en zongedroogde tomaat. Heerlijk!

In 28 dagen van gifbelt naar tempel

Sorry, comments are closed for this post.