In 28 dagen van gifbelt naar tempel
3 bonensalade – een feestje op tafel!

3 bonensalade – een feestje op tafel!

Zin in wat anders vanavond en dan wel graag iets met veel kleur en makkelijk en snel? Lijkt heel ingewikkeld maar nee. Hier een top recept voor een recept met drie bonen, zo klaar en super lekker.

Nodig (voor een schaal):

– 1 blik of pot kidneybonen (+/- 400 gram)
– 1 blik of pot kikkererwten (+/- 400 gram)
– 2 flinke handen haricots verts of sperziebonen
– 1 flinke eetlepel Provençaalse kruiden (gedroogd)
– 3 eetlepels olijfolie extra vierge
– 1 grote rode ui, fijngesnipperd
– 1 teentje knoflook, geperst (of twee, als je het lekker vind)
– 1/2 tot 1 rode peper, zaadjes eruit en in heel dunne ringetjes gesneden
– versgemalen zwarte peper

Bereiden:

Stoom de sperziebonen in een stoompan of stoomoven totdat ze lekker knapperig zijn maar niet meer ‘piepen’ of te hard zijn. Laat ondertussen de andere potten bonen uitlekken en spoel ze af. Doe alle bonen in een grote schaal en meng vervolgens alle bovenstaande ingrediënten erdoor. Goed om even in de koelkast in te laten trekken voordat je hem gaat eten.

In 28 dagen van gifbelt naar tempel

Tempelkookboek

Sorry, comments are closed for this post.